top of page

YarıYıl Tatilini Nasıl Değerlendirelim?

Tatil, bir çok öğrenci için, gece geç saatlere kadar ayakta kalacakları, sabahları geç uyanacakları, zamanlarının çoğunu televizyon ya da bilgisayar karşısında geçirecekleri bir dönemdir. Oysa tatil, bedeni olduğu kadar zihni de dinlendirmek, akademik açıdan eksik olan konuları tamamlamak, eğlenirken yeni bir şeyler öğrenmek, arkadaşlarla ve aile bireylerinle bir takım sosyal aktiviteler katılarak bu dönemi verimli geçirmek için iyi bir fırsattır. Herşeyi planlı programlı ve ölçülü bir şekilde ayarlayıp çok da yorulmadan çocuğunuzla birlikte tatilin keyfini çıkarmanın takvimini Kültür Sanat ve Edebiyat, sizler için çıkardı. Herkese şimdiden iyi tatiller.

İşte Yarıyıl Tatili Etkinlikleri :

* Kampa Gidelim mi Baba? 24-25-26 Ocak'ta Bilecik Kurşunlu köyünde Kerpiç Köy Evlerine Çoluk Çocuk kampa gitmeye ne dersiniz? Yerel halkın kampa katılacakları misafir edecekleri kerpiç evlerinde ekmek, tereyağ, peynir yapmayı öğrenmeye, bahçe işlerine yardım etmeye, köyde çocuklar ne yapıyorsa onu yapmaya, kar var ise kızaklarla kazmaya hazır mısnız? Eğer alternatif tatillerden ve kamp hayatından hoşlanıyorsanız bir an önce info@kampagidelimmibaba.com adresine mail atarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

* Bu sezon İş Sanat’ta çocuklarla ilk kez buluşacak olan Sahne Denilen Büyülü Kutu, onlara müzikli bir oyunun sahnede her yönüyle nasıl hayat bulduğunu gözlemleyip yaşayacakları bir deneyim sunuyor. Sahnenin nasıl büyük bir emekle gerçekleştiğini anlayacakları ve perde arkasındaki görünmez kahramanları tanıyacakları bir serüvene çıkarıyor. Bilinmeyen diyarlara yapılan bu serüvende danslar, şarkılar, farklı sahne sanatları, renklerle bezeli eğlenceli bölümler ve her oyunda sahnedeki büyülü kutudan çıkan bir sürpriz var. Çocuklara sahne büyüsünü yaşatan, yetişkinlere onların gözünden tiyatroyu anlamaya yardımcı olan Sahne Denilen Büyülü Kutu şarkı, dans, oyunculuk ve sürprizlerle karşılaşmak isteyen herkesi 25 Ocak saat 15:00'te İşSanat'a bekliyor. İndirimli öğrenci bileti 15 TL olarak belirlenmiş.

* Akbank Sanat 24 Ocak Cumartesi gününü çocuklara ayırmış. 7-12 yaş grubuna hitap eden Aile Ağacı isimli oyun yönetmenliğini Lerzan Pamir, başrollerini ise Defne Kasapoğlu, Burcu Afşin, Kubilay Çamlıdağ ve Baran Güler paylaştıkları oyun saat 11:30'da . Bilet fiyatları ise tam 6TL öğrenci 3TL olarak belirlenmiş.

7-14 yaş grubunu hedef almış olan Mobil Heykel Atelyesi 15:00-16:30 saatleri arasında.Çocuklar, modern heykelin en önemli sanatçılarından Alexander Calder'ı tanıdıktan sonra onun sanat tarihinde ilk olarak yaptığı Mobil Heykelleri inceleyeceğiz. Sonrasında ise herkes kendisi için rengarenk ve havada asılı duran Mobil Heykelleri yaratacak. Katılımcı sayısının 15 kişi ile sınırlı olduğu atölye çalışmasının bilet fiyatı 10TL.

9-12 yaş grubunu hedef almış diğer bir etkinlik de Yaratıcı Drama Atölyesi Özgüven, yaratıcılık, hayal etme ve insani yönleri kuvvetlendirici programı ile çocuklara hayata çok daha hazır bireyler olma yolunda destek veren bu çalışma ile çocuklar farklı bir deneyim yaşayacaklar. Katılımcı sayısının 10 kişi ile sınırlandırıldığı bu atölye çalışmasının bilet fiyatı: 10TL.

AkSanat'ta son olarak 6-12 yaş grubuna yönelik Sarkis/ Su içinde Suluboya Atölyesi'nde çocuklar Sarkis'in su içinde suluboya tekniğini öğrenecekler ve kendi eserlerini yaratacaklar. Katılımcı sayısı yine 10 kişi ile sınırlandırılmış ve bilet fiyatı ise 10 TL olarak belirlenmiş.

* Bilim ve teknolojiyi laboratuvarın dışına taşıyan, son 13 yılda 18 ülkede, 30 şehirde, 10 milyon ziyaretçinin gezdiği Bilim Tüneli Sergisi, son araştırma buluşlarını ve perspektiflerini dünya çapında başarılı bir şekilde çocuklara tanıtıyor. 25 Ocak Pazar günü saat : 10'da Mall of İstanbul I 'de çocuklar büyüleyici bir deneyim yaşayarak; evren, madde, yaşam, karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konularında gelecekte neler olacağını bugünden öğrenecekler.

* Rahmi Koç Müzesi 31 OcakPazar günü saat 11:00'de 8-12 yaş grubu çocukları için Matematik Atelyesi düzenlemekte. Sayıların sonsuzluğunu, renklerin göz yanıltıcılığını bir oyuna dönüştürüleceği ve matemetiğin hayatımızda ne kadar büyük bir oyun olduğunu sonsuz örüntülerde keşfedileceği bu etkinlik için bilet fiyatı 34 TL olarak belirlenmiş.

* İstanbul Modern ise 7-12 yaş çocukları için bu yarıyıl tatilinde sanat dolu, eğlenceli bir program hazırlamış. Resim, heykel, yerleştirme, tasarım, mimari gibi disiplinleri içeren uygulamaların yapılacağı atölye çalışmaları yarıyıl tatili boyunca sabah ve öğleden sonraları için iki program seçeneği sunuyor.Haftanın her günü, farklı bir programla çocuklar iki saat boyunca sanat eserlerini inceleyecekler ve atölye uygulamaları gerçekleştirecekler.

Sabah atölyeleri: 85 TL (üyelere 76.5 TL) 10:00- 12:00 arası

Öğleden sonra atölyeleri: 85 TL (üyelere 76.5 TL) 13:00-15:00 arası

Programlar hakkında detaylı bilgiye 0212 334 73 52 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

* Çocukların sevgilisi Madagaskar Live ilk kez Türkiye'de. Kahkaha dolu eğlencenin sevilen kahramanları bu kez canlı tiyatro gösterisiyle çocuklarla buluşuyor.30 Ocak saat 19:00'da Ülker Spots Arena'da. Bilet fiyatlarının henüz belirlenmediği bu etkinlik için biletix takip edilebilir.

* Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık'ın 31 Ocak aat 1:00 ile 11:45 araında gerçekleştireceği Yağmur'un Rüyası adlı Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi 5-6 yaş grubu çocukları için ücretsizdir. 24 çocukla sınırlı olduğundan rezervasyon gerektirmektedir. Yine aynı gün içerisinde 12:00 ile 13:00 saatleri arasında Larousse -Rekorlar Ansiklopedisi adlı yaratıcı drama ile bir okuma atölyesi gerçekleşecektir. Bu kez 7-8 yaş grubu çocuklar için hazırlanmış olan bu atölye çalışması da ücretsizdir ancak24 katılımcı ile sınırlandığından rezervasyon yapılması gerekmektir.

.

Öne Çıkan Yazılar
Öne Çıkan Yazılar
bottom of page