top of page

Bu İşte Bir Yanlışlık mı Var?


Orhan Veli'nin bugüne kadar hiç bir kitabında yayımlanmadığı iddia edilen "Ölümüm" adlı şiirin, Varlık dergisinin Ocak sayısında yayımlanması tartışmalara neden oldu.

Oda Tv'nin haberine göre, eski milletvekili ve yazar Kemal Anadol, Orhan Veli'nn şiiri olduğu iddia edilen "Ölümüm" şiirinin, Fahri Erdinç'e ait olduğunu belirtti. Şiirin 1945'te yayımlanan "Şen Olasın Halep Şehri" adlı kitabında yer aldığının altını çizen Kemal Anadol, böyle bir düzeltmenin yapılmasının gerekli olduğunu, böyle bir duruma gönlünün razı olmadığını belirtti.

İşte tartışmalara yol açan şiir :

Sabah Alnımda iki ter damlası konuşacak Yorgun öldüğüme dair Ve benim Yeni Sabah'ı

Başkasına verecek gazeteci Yusuf İskele kahvesinde çayım soğuyacak Boğazın ilk yolcuları Yanlarında bulunmadığımın Farkına bile varmayacaklar Laz müezzin gazel çeker gibi Hakkımda sela verecek Kuş kafası gibi kar yağarken Çamlıcada ölünür mü diyen Çoğu abdestsiz bir cemaatim olacak Musallada İmam bildiğini okuyacak Bozuk düzen makamından, Hazirun "iyi biliriz" diye Yalan söyleyecekler.. Sülalem sayılıp Cumhuriyet'te Müessif bir irtihal- denmeyecek Müjdelik ölümüme Mezarımın başucu Dünyalık başım gibi bomboş kalacak.

Öne Çıkan Yazılar
Öne Çıkan Yazılar
bottom of page